San Francisco

Frisco är fängslande

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN!!!
Vi har hittat det! Ölen som är som gjord för en av resenärerna. I gårkväll gick vi till vår stampub (första gången vi var där men alla här är så trevliga). De hade en ale som på pricken och exakt för att inte säga som mitt  på spiken är bryggd med honom i tanke. 😉 
 
Att ölen sen ackompanjerades av helt makalöst goda burgare gjorde ju inte kvällen sämre. Starka jalapenos resp. riktigt salt "blue cheese" som "topping" gjorde ju bara att ölen smakade desto bättre......
 
Efter dagens lika välsmakande frukost var det dags för oss att dra iväg till Alcatraz. Eftersom vi hade gott om tid innan båten skulle gå blev det en promenad till pir 33. Vi hade god nytta av vår rek.tur igår. - vi visste precis var/när/hur allt skulle ske. Båtturen gick helt utan tillstymmelse till sjösjuka eller andra komplikationer.
 
Vi stod i fören av båten och lät skummet från vågorna piska våra kinder medan vi spanade ut över havet och med ökande skräck kände att fängelsön obevekligen närmade sig. Skulle vi någonsin komma därifrån?
 
Alcatraz är en fantastisk upplevelse av mänskligt förfall. Från kränkanda av native americans till omänsklig behandling av fångar. Allt gick ut på att göra det så svårt som möjligt. Att gå in i isoleringscellen var skrämmande. Det berättades om en fånge som, för att inte bli tokig, kastade upp en knapp i kolmörkret, snurrade ett varv för att sedan under en timme försöka hitta den igen och därpå åter kasta upp den.
 
Till omvärldens eventuella förtvivlan, men vår egen belåtenhet, blev vi såväl utsläppta som återtransporterade till fastlandet, där det åter var dags för lite förfriskningar. Visa av gårdagens glasblåsande valde vi idag ett säkert ställe: Hard Rock Café. Så det blev från en "rock" till en annan, så att säga. Efter ett antal timmar i solsken kändes en glass och en läsk som ett helt rätt val! Öl & räkor vet man ju hur det slutar med.......
Glass-stinna drog vi sedan runt hela SF med buss. Inte någon del lämnades obesökt. Det var vi, några italienare, två kanadensare, en spanjor,ett äldre par från Belgien, unga & vackra autralienskor och en grek som äntrade en turistbuss. Det är spännande när man blandar så många olika kulturer att vi ändå är så lika. Det vi alla hade gemensamt var att vi var turister i SF som åkte buss. Tänk vad världen är liten.
 
Vår buss tog oss till slut till Union Square, där vi valde att stiga av och vandra till vårt närbelägna "kyffe". Våra kroppar hade fått nog: benen var möra efter mycket gående, nyllena röda efter mycket sol och hjärnorna fullproppade med intryck från dagens rundtur i mänskligheten och San Francisco.
 
 
För övrigt och utan invändning vill vi bara påstå att vi har det bättre än vi förtjänar.

Kommentarer

  • irene säger:

    Ni ser ut att ha det enormt bra
    trots fängelsebesök

    Räkorna såg fiiiiiiiina ut


    /Irene

    2013-05-21 | 10:33:20
  • Anonym säger:

    En kort rapport från dagens VAIF-match: Tog ledningen mer 1-0 efter en kvart (Björk målskytt). De kvitterar i 45e och tar ledningen i 50e. Vi kvitterar i 92a (Lalle målskytt). Viktiga poäng som ingen räknat med. Hade chansen att ta 3p, men får inte hål på motståndarnas duktiga målvakt. Ni ser (som vanligt) ut att vara i ert esse;)

    2013-05-21 | 21:20:18
  • Helén säger:

    Vilken självinsikt!
    Jag är så glad att ni fick återvända till fastlandet!!!!!!
    Ser fram emot ett besök i Frisco!!!

    2013-05-21 | 23:21:49

Kommentera inlägget här: