San Francisco

Borta bra, men himma é ju precis som här...

Kategori: Allmänt

Idag bar det iväg på utflykt igen! Vi åkte till Kullen, Kyl, Kåseberga, Skanör, Falsterbo, Ljunghusen...... Ja, vi lämnade givetvis inte Californien, men allt som de har här har vi redan himma fast inte riktigt utan bara nästan och nära.
 
Vi tog idag en tur söderut på den berömda highway one mot Los Angeles. En fantastisk resa genom ett böljande landskap som mycket påminner om Brösarps backar och med havet på höger sida som sträcker sig ända till Japan. Vi gjorde många stopp på vägen men speciellt vill vi nämna Båstad eller som jänkarna döpt det till: Monteray Bay. En nästan perfekt kopia, om det inte var för att de har ett eget Fishermans Wharf och sjölejon som ligger och råmar(???). Något för Båstad att ta efter? Visserligen har man där "back-slick" 08:or som ibland kan liknas vid brölande sjö-kor, men...... Nä, tillbaka till Monteray! En pärla som inte bör missas när man ändå har vägarna förbi! Och har ni inte vägarna förbi, så se till att ha vägarna förbi!!! Här tog vi en fika i hamnen. En god macka med rökt lax nästan som hos Buhres i Kivik. 
Strax söder ut ligger ett ställe som heter Point Lobos State Natural Reserve. Det är precis som Kullen, man får betala en tia för att komma in. Men väl inkommen så är det värt desto mer. Här bjuder naturen på ett hisnande äventyr. Vågorna slår mot stranden och har man tur så skymtar man stim av valar som leker längre ut i bukten. På klipporna ligger sälar som är som "swollen cigars", som man säger "over here".  På det hela taget bjuder Lobos på fantastiska naturscenerier, där man bara gapande kan sitta och betrakta de fantastiska upplevelser som naturen bjuder om man bara befinner sig på rätt plats och rätt tidpunkt. "Sege river" kanske inte hade lyft känslorna till samma himmelska höjder....
 
På hemresan hade vi en väldig tur. Vi fastnade i rusningstrafiken och fick en chans att smälta dagens äventyr. När vi kom till hotellet så bestämde vi oss att gå direkt till baren och ta ett glas merlot utan att passera våra rum. Som vanligt  hade vår vän i baren fixat så att vårt stambord var ledigt. Det är precis till vänster om baren och bara någon meter därifrån. Numera vet han både vårt rumsnummer att debitera och att vi vill ha merlot. Han vet till och med att när vinet är slut är det dags för GT. På denna plats har man perfekt utsikt över att som händer i baren och idag händer det grejer. 
 
Som vanligt har vi det bättre än vi förtjänar och det artar sig idag (bl.a) gm att mitt framför våra ögon utspelar sig ett alldeles underbart "spektakel": San Franciscos "Art Deco Society" har års-/månads-/veckomöte (vad vet väl vi??)! Så in i lokalen har trätt 30-40-50 personer i full 30-talsmundering! Och när jänkare gör något, så går de alltid "all-in"! De ser alla ut att komma från vilken filminspelning av "Gatsby" som helst! Det är ett makalöst skådespel att ha förmånen att sitta och betrakta på "rad 1"! Ibland är livet fullt av tur och ibland är det rättvist......  ;-)
 
 
Till sist vill vi bara tillkännage att vi har det mycket bättre än vi förtjänar.
 
P.S. Gänget i förgrunden till höger är helt vanliga amerikanska ungdomar! Alls icke tillhörande SFADS!!
 
 
 

Kommentarer

  • Claes säger:

    Det är bara att gratulera. Ni har det verkligen på bra som ni förtjänar. Istanbul är å andra sidan är inte så pjåkigt det heller.

    2013-05-24 | 07:16:43

Kommentera inlägget här: