San Francisco

Det började med en pizza

Kategori: Allmänt

 
 
För ca 10 månader sedan, en solig kväll i Lund efter ett biobesök åts det pizza och dracks öl. Då i denna fria sinnesstämning kom vi fram till att vi skulle åka till SF. Nu är vi här och har precis ätit pizza och druckit öl. Cirkeln är redan sluten och vi har ändå en hel vecka kvar..... Vad månde bliva?  Välkomna att följa vårt äventyrliga äventyr! Nu är klockan 19:22 här och 04:22 hemma. Vem har sagt att pizza inte är bra nattamad.
 
Förutom en större allvarlig incident gick resan mycket bättre än vi förtjänar. Incheckningen gjordes på två minuter, men sedan kom vi upp till säkerhetskontrollen Och där var långa köer, riktigt långa. Men inte för oss. För oss öppnade de en personlig genomgång och hipp och happ vi var inne. På under minuten och fick mycket tid för en lugn frukost.
 
Men det var nu det hände! Allvarlig incident!!! Frukost femtio kronor. Glada lämnade vi fram en hundring och fick frukostbrickan men utan kaffe. Kaffet kostade 28 kr extra!!! 28 kr!!! Per kopp!!! Nu får vi spara och gneta resten av resan.
 
Efter vår extralånga väntan på avgång - inte kunde man tro att allt skulle gå sååååå smidigt!! - var det så småningom dags att äntra vårt flygplan fvb San Francisco! Där väntade oss en nästan 11 timmar lång flygning, som ju av alla - inklusive oss själva - förväntades bli just det: lååååång! Men ack, det kom på skam nästan omedelbart genom en väldigt trevlig flygvärdinna, som tog hand om oss på bästa sätt. "Bästa sätt" innebär i vårt fall extra tilldelning av gott rödvin till maten kombinerat med att hon tittade till oss med jämna mellanrum och kontrollerade så att vi hade det bra. Och det hade vi! Resan gick som den dans vi hade hoppats på, men kanske inte haft farhågor om, när vi såg att det på raden bakom våra stolar fanns två stycken små människor! Typ halvmetern stora och lika gamla. Men dessa små presumtiva illbattingar uppförde sig exemplariskt, varför resan blev väldigt trevlig och lätt att klara av.
 
 
Framme i Frisco fortsatte flytet. Vi bara rann igenom imigration control, tull, bagage och bilutlämning och befann oss plötsligt på väg mot Hotel Rex, med benäget bistånd av den Hollerupska GPS:en. En och annan Bullit-backe betvingades på vägen - om än i betydligt makligare takt än Steve McQueen! Väl framkomna kunde vi blott glatt konstatera att våra förhoppningar alls icke kom på skam, utan infriades med råge! Hotel Rex är precis så fullt av charm och atmosfär som vi hoppades. And then some!!!
 
 
Sippande på var sin GT önskar vi er en trevlig söndagmorgon. Här är natten ännu ung.
För övrigt vill vi bara påpeka att vi har det mycket bättre än vi förtjänar.

Kommentarer

  • Claes säger:

    Fortsätt och njut!

    2013-05-19 | 18:35:25

Kommentera inlägget här: