San Francisco

En dag på temat rött

Kategori: Allmänt

Idag skulle det hända! Vi skulle köra Golden Gate. Ja, inte själva bron utan bilen över. Ett spektakulärt bygge i rött som spänner över inloppet till bukten från Stilla havet. Lite som Öresundsbron fast mycket kortare och inte så hög.
 
Det är en hisnande känsla att köra över bron med Stilla havet på ena sidan och San Francisco Bay på den andra. Att man sen kan krydda upplevelsen med SF's skyline gör ju inte saken sämre! Att sen göra det i strålande sol och blå himmel, ja - då kan vi redan så här tidigt konstatera att vi hade det bättre än vi förtjänar redan från tidig morgon!
 
Idag stod det vinprovning på menyn! Det finns många vingårdar i området! Det finns MÅNGA vingårdar i området! Det finns MÅÅÅÅNGA vingårdar i området! Därför var det extra tur att vi var observanta häromkvällen och lyckades överhöra ett par som berättade om deras lyckade besök på Beringer för vår vän bartendern!
 
Vi var en brokig samling människor som stod utanför i solskenet och väntade med spänning att vår vinguide för dagen skulle dyka upp. Vår guide började med att gå igenom gruppen och få en redovisning från vilket land man kom från och vilket druva man föredrog. Damerna svarade givetvis chardonnay och herrarna cabernet sauvignon förutom skåningarna som svarade merlot och en finne som sa allt med sprit.
 
Turen gick in i grottan där vi bestods en alldeles excellent vinrundgång, med provning av en fantastik chardonnay, följd av en superb cabernet sauvignon. Men som alltid ska man ju spara det bästa till sist, och det gjorde Marisa (som vår lysande vinguide hette) - hon serverade som final och höjdpunkt ett efterrättsvin vid namn Nightingale och det var himmelskt gott, gudomligt gyllengult och med en eftersmak som satt i i en evighet. Muuums!!!
 
 
När chauffören äntligen hade nyktrat till var det dags för dagens tredje röda tema. Vi skulle titta på träd. Stora träd av den största sorten. De högsta nådde ända upp och lite mer!!! De var de berömde Redwoodträden. Ett material som förövrigt är alldeles utmärk att bygga uteterrasser med. Spännande tanke att de redan innan Jesus födsel var en liten planta på en meter. Hisnande.
 
 
Både vägen dit och vägen därifrån påminde mer om snirkliga alpvägar med 13 hårnålskurvor på dussinet. Vår chaufför fick sitt lystmäte, medan vår passagerare gjorde allt för att försöka hänga med i svängarna utan att bli alldeles röd i fejset. Se där, ytterligare en version på temat rött - innan vi ska kasta oss ut i stan och måla den just det: röd! 
 
Nåja, rödmålningen har hittills varit ganska så måttlig! Däremot lever vi varje dag upp till vårt genomgående tema för våra resor: japp, vi HAR det bättre än...... Ja, ni vet vad.......
 
 
 

Kommentarer

  • Gunilla säger:

    Det verkar inte vara synd om er någonstans...:) Det är nog så att ni har det precis så bra som ni förtjänar! Fortsatt trevlig resa - jag följer de målande reseberättelerna med glädje (och en skvätt avundsjuka...)

    2013-05-22 | 15:34:32
  • Gunilla säger:

    Det verkar inte synd om er någonstans...:) Det är nog så att ni har det precis så bra som ni förtjänar! Jag följer de målande reseberättelserna med glädje (och ett stänk avundsjuka...)

    2013-05-22 | 15:37:08
  • Gunilla säger:

    ...och att läsa instruktioner kommer aldrig att vara min starka sida!

    2013-05-22 | 15:38:21
  • Jan säger:

    Det gör ingenting! Vi gillar att våra läsare kommenterar! Även om de gör det flera gånger! ;-D

    2013-05-22 | 17:30:07

Kommentera inlägget här: